Blockchain Bites: Bankrupted Cred’s Missing Millions, Bitcoin Miners ‚Quarterly Loss and More

Crypto-utlåner Creds konkurs er mer enn det ser ut til. To børsnoterte bitcoin-gruveselskaper rapporterte denne uken: Ingen av dem er lønnsomme. ECB-president Christine Lagarde har en “anelse” om den digitale euroen.

Øverste hylle

Kapittel … 12?
Cred’s kapittel 11 konkursinnlevering forteller ikke hele historien. Med 67,8 millioner dollar i eiendeler og 136 millioner dollar i forpliktelser, kalte kryptolångiveren det avsluttet forrige helg, og etterlot hundrevis av innskytere bekymrede for de samlet inn 100 millioner dollar som ble lånt ut til selskapet. Cred har offisielt klandret misforståelser fra en ekstern investors side som er betrodd 800 BTC, selv om bedriftsinnsidere også sier at en kredittlinje på 39 millioner dollar til en kinesisk utlåner gikk sørover. „Det er mye annet som skjer,“ sa Daniyal Inamullah, tidligere leder for kapitalmarkeder i Cred. CoinDesk’s Nathan DiCamillo undersøker.

Blødende BTC?
To børsnoterte bitcoin-gruveselskaper nærmer seg lønnsomhet. Marathon og Hut 8, fremtredende innen sektoren, reduserte begge kvartalsvise tap, ifølge kvartalsregnskap. Marathon bumpet inntektene til $ 835,184 i 3. kvartal, en økning på 160% fra samme periode i fjor, mens det også registrerte et nettotap på nesten $ 2 millioner. Selskapets tap per aksje falt imidlertid fra 12 cent til 6 cent per aksje året over. I mellomtiden så Hut 8 C $ 5,3 millioner (ca. US $ 4 millioner) i 3. kvartals gruveinntekter, en nedgang på 43% fra forrige kvartal, men klarte også å trimme tapene på C $ 0,07 per aksje i 3. kvartal 2019 til C $ 0.01 dette kvartalet. Begge anleggene planlegger å distribuere flere ASIC-gruvedriftmaskiner.

CBDC ‘hunch’
Den europeiske sentralbankens president Christine Lagarde har en “anelse” om at det vil være en digital euro om to til fire år. På et virtuelt panel i går sa Lagarde at en europeisk sentralbank digital valuta skulle utforskes, „Hvis den skal legge til rette for betalinger over landegrensene.“ ECB sa tidligere at hun forsker på en CBDC. De siste uttalelsene er en annen indikator på hva du kan forvente og når: „En digital euro vil ikke erstatte kontanter,“ sa Lagarde. „Det vil være et komplement.“ Separat, Benoit Coeure, leder for Innovation Hub i Bank for International Settlements (BIS), sa at potensielt CBDC for den overnasjonale banken kan innebære blockchain. „Alt er mulig,“ sa han.

Revidert og angrepet
Desentralized finance (DeFi) -plattformen Akropolis fikk et tap på 2 millioner dollar etter et sofistikert „flash-lån“ -angrep. I følge plattformens grunnlegger Ana Andrianova trakk angriperen ut deler på $ 50.000 i DAI fra prosjektets yCurve- og sUSD-bassenger, og utnytter derivatplattformen dYdX. Mens mye blir sagt om revisjonssporene til nye DeFi-protokoller, spesielt etter hack, ble Akropolis-koden faktisk revidert to ganger: en gang av CertiK og også av firmaene SmartDec og Pessimistic.

Børsstrømmer
Bitcoin flyter til Binance fra Huobi har nådd en heltidshøyde. I følge data levert av CryptoQuant ble 18.652 bitcoins, verdt nesten $ 300 millioner dollar, overført fra Huobi til Binance fra 2. november til 11. november. Den travle handelen økte helt siden Huobi-sjef, Robin Zhu, ble savnet på begynnelsen av måneden. I flere måneder har kinesiske regulatorer holdt fast på kryptohandelsplattformer, som en del av en bredere feiing av fintech-industrien.

Raske biter

  • Ant Groups suspenderte børsintroduksjon var arbeidet med svakere KKP-tjenestemenn – men det knytter også tilbake til Kinas digitale yuan-eksperimenter. (CoinDesk)
  • Uniswap-oppdrett avsluttes om fire dager, noe som potensielt frigjør 1,1 milliarder dollar i ETH (Cointelegraph)
  • Sythentix har nå en fremtidig handelspool for Brent råolje. (CoinDesk)
  • „Alvorlig“ feil funnet i kjernebiblioteket for Ethereum og Ethereum Classic er løst. (Dekrypter)

På spill

Verdighet og bitcoin
„Systemene fungerer ikke alltid,“ sa Robby Gutmann, medstifter av Stone Ridge Holdings Group, til NLW i sitt første offentlige intervju siden selskapet slo bølger ved å investere tungt i bitcoin. Derfor har den alternative kapitalforvalteren på 10 milliarder dollar plassert sin „primære treasury reserve“ i bitcoin.

Kort sagt, bitcoin er en utgang fra en oppblåst monetær base som ikke har klart å tjene publikum. I forrige måned kunngjorde Stone at de ville stash mer enn 10 000 BTC med sitt kryptodatterselskap NYDIG. Dette følger andre bedriftsfirmaer som MicroStrategy og Square som flytter noen av sine kontanter i bitcoin code, også med henvisning til monetær forringelse.

„Utvidelsen av pengemengden i USA har ikke vist seg i vekst i KPI på en målbar måte, men i andre målinger av inflasjon,“ sa Gutmann. Spesielt anser Gutmann utsiktene til å leve en „verdig“ pensjon som en ideell markør for inflasjon.

„Ideen om økonomisk sikkerhet er mye bredere i bitcoin,“ sa han, da han hevdet at bare et „ensifret antall“ fiat-pengesystemer er funksjonelle eller skalerte. „Kan jeg spare dagens arbeid i noe jeg kan bruke i morgen neste uke,“ er ikke et spørsmål de fleste amerikanske arbeidere blir konfrontert med, men det kan være en legitim bekymring andre steder.

Derfor kunne en bitcoin-basert verdensøkonomi bedre tjene nasjoner som ikke var en del av industrialiseringsprosessene på 1800- og 1900-tallet.

Gutmann forklarte videre NYDIGs avhandling er å fremme „langsiktig utvikling av et åpen kildekode-monetært system.“ Dette inkluderer å åpne noen av sin egen bitcoin-infrastruktur for andre selskaper – „vi vil ikke være de siste menneskene som har denne utfordringen“ – og søke om New York-statens „BitLicense“ og et begrenset tillitscharter.

„I den grad vi kan bevege bitcoin-prosjektet fremover, føles det som om vi kan gjøre noe målbart i samfunnet i dag rundt denne ideen om økonomisk sikkerhet for mennesker utenfor den første verden,“ sa han.

Related Posts

© All Right Reserved