Europeiska Bitcoin Exchange som hackats för 1,4 miljoner dollar, hävdar att det inte har råd att betala tillbaka användare

2gether, en spansk plattform för handel med Bitcoin Billionaire cryptocurrency, har hackats för cirka 1,4 miljoner dollar och företagsledarna hävdar att de inte har pengar att betala tillbaka kunder.

Verkställande direktör Ramon Ferraz Estrada sade under loppet av flera tweets på måndag att överträdelsen den 31 juli påverkade kryptoinvesteringskonton och utsatta användarnas privata nycklar.

Ett separat tillkännagivande uttryckte senare börsens tvivel om att ersätta de stulna medlen, med hänvisning till brist på ekonomisk kapacitet

Istället erbjöd företagets tjänstemän kunder bursens ursprungliga 2GT-token som full kompensation.

„Under de två dagarna efter attacken har vi arbetat med att hitta de medel som behövs för att täcka alla positioner,“ sade 2gether i uttalandet.

„Mer specifikt, och fram till för några minuter sedan, har vi arbetat med en investeringsgrupp som vi tyvärr inte har kunnat nå en överenskommelse“, tillade den.

Den 31 juli förlorade hackare påstått 1,18 miljoner euro (1,4 miljoner dollar) från handelsplattformens cryptocurrency-investeringskassa – motsvarande 27% av 2gethers totala fonder. Ingen ytterligare detalj har avslöjats om exakt hur attacken hände.

„Vi vill kompensera mängden stulen cryptocurrency (26,79% av din position före attacken) med en volym i 2GT motsvarande emissionskursen på 5 cent,“ uttalade börsen.

„Ovanpå det åtar vi oss att fortsätta titta på högsta kapacitet och så snart som möjligt efter ytterligare medel för att kompensera för varje enskild av dina kryptokurser,“ sade det. 2gether’s token tillåter endast interna utbytetransaktioner

Börsen planerar en Ask-Me-Anything-session (AMA) på Reddit för att ta del av kundfrågor medan ytterligare uppdateringar, kanske särskilt på den oklara tidslinjen för återbetalning, kommer att delas på sociala medier.

Detta är den andra europeiska plattformen för att förlora pengar till cyberbrottslingar inom några veckor efter stölden av 336 BTC , eller 3 miljoner dollar, vid brittiska Cashaa i början av juli.

Cashaa sa att hackaren attackerade en av sina Blockchain.com-plånböcker, som används för att lagra BTC och göra överföringar från börsen. Angriparen antas ha implanterat skadlig programvara i en av börsens datorer.

Related Posts

© All Right Reserved